Automobilul electric Nissan Leaf, masina anului in 2011 (Vezi video)

Modelul electric Leaf de la Nissan a fost ales masina anului in cadrul Salonului Auto International de la New York. Anuntul a fost facut ieri, dupa ce juriul a stabilit automobilul castigator din cele 10 finaliste, printre care Audi A8 si BMW Seria 5. Juriul a fost format din 66 de jurnalisti din 24 de tari, specializati in piata auto. 

Aceasta este a doua distinctie importanta castigata de Nissan Leaf, dupa ce a obtinut trofeul ”European Car of the Year”. 

”Este o mare bucurie ca primul autovehicul electric din lume produs in serie, Nissan Leaf, a castigat prestigiosul premiu ”Masina Anului” la nivel mondial. Aceasta distinctie aduce recunoasterea Nissan Leaf ca pionier al mobilitatii cu zero emisii”, a declarat Carlos Ghosn, CEO Nissan. 

Leaf este primul automobil electric cu 5 locuri, 5 usi si produs in serie. Bateria sa litiu-ion si motorul electric genereaza 108 cai putere. 

Un alt automobil ecologic, hibridul Chevy Volt, a fost premiat la New York, fiind desemnat Masina Verde a anului 2011, la nivel mondial. La aceasta categorie, Volt a invins principalele sale adversare, Nissan Leaf si BMW 320d EfficientDynamics Edition. 

Raluca Petrescu
 

Cititi si:

Test drive Green Report: Fluence, primul sedan 100% electric disponibil in Romania

Test drive Green-report.ro. Mitsubishi i-MiEV, buburuza electrica de oras (FOTO)

Dezvoltarea infrastructurii masinilor electrice, in mana autoritatilor locale

spot_img

Ultimele știri