Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

„Casa Verde”: Panouri solare pe doua blocuri din sectorul 6

Doua cladiri din sectorul 6 vor dispune de panouri solare, dupa ce Primaria Sectorului 6 a depus si castigat doua proiecte privind eficientizarea consumului de energie termica, prin programul ”Casa Verde”.

Una dintre cladiri este Complexul de Servicii sociale Sf. Nectarie din Militari, pe care vor fi montate panouri solare pentru prepararea apei calde menajere. Finantarea din partea Administratiei Fondului de Mediu (AFM) se ridica la 449.736 lei, suma nerambursabila, iar valoarea totala a investitiei este estimata la aproximativ 601.800 lei.

Cel de al doilea proiect al autoritatii locale vizeaza eficientizarea consumului de energie termica la blocul de locuinte sociale din strada Dealul Tugulea, prin montarea de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere si incalzire. Proiectul a obtinut de la AFM o finantare de 1.136.440 de lei. Valoarea totala se ridica la 1.739.304 lei. Potrivit Mirelei Buzarin, sef serviciu Mass-Media la Primaria Sectorului 6, autoritatea locala va completa, pentru ambele proiecte, sumele obtinute de la AFM.

Eficienta energetica devine politica de criza

Cele doua proiecte au fost depuse de autoritatea locala prin „Programul de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului”.

Prin finantarile obtinute prin programul ”Casa Verde”, Primaria sectorului 6 urmareste reducerea cheltuielilor bugetului local, dar si reducerea dependentei de importurile de resurse de energie primara. Acesta este un semn ca energiile regenerabile castiga teren si devin o alternativa fiabila a sistemului centralizat de incalzire.

In plus, montarea panourilor fotovoltaice la cele doua cladiri inseamna diversificarea surselor de producere a energiei la nivel local si modernizarea capacitatii de producere a energiei din surse neconventionale.

Raluca Petrescu
 

spot_img

Ultimele știri