BenQ lanseaza doua noi televizoare LED de dimensiuni mici

BenQ, liderul pietei locale de proiectoare si unul din cei mai importanti jucatori pe piata de display-uri LCD a anuntat astazi lansarea in Romania a unei noi game de proiectoare Full HD si in premiera pentru piata autohtona, a televizoarelor LED de mici dimensiuni, E24-5500 si E26-5500.

Dupa cum a aratat si in anii precedenti, grija fata de mediul inconjurator face in continuare parte din agenda companiei.
"Materialele plastice folosite pentru ambalare au fost inlocuite cu perne din hartie reciclabila, unele produse au carcase din plastic reciclat, eliminarea din productie a unor metale toxice precum mercurul si plumbul, sau folosirea unor vopsele care nu afecteaza mediul, si nu in ultimul rand implementarea tehnologiilor de tip LED care au dus la un consum redus de energie, arata bunele intentii ale companiei cand vine vorba despre protectia mediului.", a declarat pentru Green-report.ro, Dragos Salamac, Team Leader BenQ pentru Romania.

Noile modele BenQ, E24-5500 si E26-5500, cu o rezolutie Full HD (1920×1080, format 16:9), respectiv HD Ready (1366×768), pot fi folosite atat ca televizoare cat si ca monitoare pentru computer, ambele dispunand de tuner DVB-T si DVB-C, MPEG2/4 si pot fi capabile sa receptioneze semnalul TV standard (SDTV) cat si semnalul TV de inalta definitie (HDTV), cu o simpla antena de camera. 

“Aceste noi modele de televizoare cu tehnologie LED, se adreseaza segmentului de „al 2-lea televizor din casa”, acesta fiind cel mai accesibil de pe piata romaneasca”, a mai spus Dragos Salamac. 

Datorita ecranului de tip LED VA, modelele E24-5500 si E26-5500 dispun de o rata a contrastului de 3.000:1, utilizatorii avand astfel mai mult control asupra procesului de iluminare a imaginilor si unghiuri de vizionare de 178 de grade.

Alte caracteristici ale noilor modele includ: Time Shift (inregistrarea temporara a emisiunilor TV pe un suport USB extern), temporizarea opririi, setarea TV-ului pentru oprirea la o anumita ora, control parental pentru anumite canale sau tehnologia SRS (Trusurround High Definition) care ofera un sunet de calitate, fara a fi necesara conectarea la boxe externe.

Preturile celor doua modele sunt 1.299 lei pentru E24 si 1.399 lei pentru E24.

Liviu Stoica

 

spot_img

Ultimele știri