Biciclistii din Capitala vor pedala pe o noua pista pana la Gradina Zoologica 

Reteaua de piste de biciclete se va extinde in curand pana la Gradina Zoologica din Baneasa, potrivit primarului general Sorin Oprescu. 

Prezent astazi la lansarea centrelor I’Velo din Herastrau, edilul a declarat ca si-a propus sa ofere biciclistilor din Capitala mai multe oportunitati pentru plimbare. 

„Anul acesta, din toata saracia, o sa incepem lucrarile pentru amenajarea unei piste care va ajunge in Baneasa”, a explicat primarul. 

Traseul viitoarei piste va porni din Bulevardul Kiseleff, spre Fantana Miorita, pe DN 1 Bucuresti-Ploiesti si va ajunge pana la Gradina Botanica din Baneasa. 

Biciclistii care vor alege aceasta ruta vor avea ocazia sa se opreasca, in drum, la cumparaturi. Potrivit primarului, chiar daca nu s-a stabilit inca exact ce trotuare vor fi destinate biciclistilor, se ia in calcul ca pista sa ocoleasca prin curtea hipermarketurilor Carrefour si Metro. 

Reteaua de piste din Capitala ar putea ajunge la 110 km

Pistele de biciclete din Capitala insumeaza in prezent 68,59 kilometri. Potrivit municipalitatii, reteaua urmeaza sa fie extinsa anul acesta la un total de 110 kilometri.

Din reteaua existenta, 40 de kilometri au fost amenajati in baza primului proiect de realizare a pistelor de biciclisti din Capitala, inceput in urma cu trei ani de Administratia Strazilor. 

Restul pistelor au fost construite in baza celui de-al doilea proiect inceput anul trecut, in luna august, care prevedea amenajarea de noi benzi speciale si extinderea celor existente pe o lungime totala de 70 de kilometri. Pentru aceasta investitie, Administratia Strazilor a alocat 20.254.055 de lei. 

Raluca Petrescu

Cititi si:

Sorin Oprescu: I’Velo e dovada ca bucurestenii isi doresc ca bicicleta sa devina un mijloc de transport

Centrele de biciclete I’Velo din Bucuresti s-au deschis astazi VEZI VIDEO

Capitala are 70 de kilometri de piste de biciclete. Vezi lista traseelor existente si a celor in curs de amenajare
 

spot_img

Ultimele știri