Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Bilant dezastruos la gradinile zoologice din Franta

Un raport prezentat ieri Parlamentului European de o organizatie de protectie a animalelor din Franta arata ca majoritatea gradinilor zoologice din aceasta tara nu respecta drepturile animalelor, potrivit publicatiei „Sciences et Avenir”.

Membrii ONG-ului au realizat o ancheta in 25 de gradini zoologice din Franta, luate la intamplare, si au constatat ca animalele care traiesc in captivitate nu au conditii adecvate.

Animalele stau in custi foarte mici ori in spatii neingrijite. In plus, se arata in raport, si vizitatorii se afla in pericol, deoarece „in medie, la o gradina zoologica din cinci, vizitatorii sunt expusi muscaturilor sau pot contracta tot felul de bolii”.

Raportul este insotit de fotografii care arata conditiile „de detentie” in care supravietuiesc animalele si mai precizeaza ca gradinile zoo din Franta „nu furnizeaza informatii semnificative despre valoarea speciilor pe care le expun”.

„Aceste locuri nu contribuie decat intr-o mica masura la conservarea biodiversitatii, iar persoanele care se ocupa de ingrijirea si sanatatea animalelor nu-si asuma suficient responsabilitatea asupra sanatatii acestora”, sustine raportul.

Si Romania se afla printre tarile reclamate la Bruxelles

Publicatia „Sciences et Avenir” precizeaza ca acest raport este ultimul dintr-un lung sir de sesizari adresate Parlamentului European, care creioneaza un amplu tablou al situatiei precare in care se afla gradinile zoologice din Europa.

Studii efectuate si in gradinile zoologice din Austria, Bulgaria, Cipru, Estonia, Irlanda, Letonia, Lituania si Romania au facut, de asemenea, obiectul unui raport adresat Bruxelles-ului.

Biologul Daniel Turner a fost insarcinat de catre Uniunea Europeana sa se ocupe de evaluarea situatiei animalelor care se afla in gradinile zoologice din statele UE, iar primele concluzii ale raportului sau sunt acelea ca legea nu este respectata in multe tari din Europa in ceea ce priveste drepturile animalelor.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si Gradina Zoologica din Slatina primeste, in sfarsit, finantare pentru a fi modernizata; Gradina Zoologica Baia Mare isi vinde animalele la licitatie; Semirezervatie de elefanti si girafe la Zoo Targu Mures
 

spot_img

Ultimele știri