Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Borbely: Harta de risc impotriva inundatiilor, finalizata pana la sfarsitul lui 2013

Ministrul Mediului Laszlo Borbely a declarat, joi, la lansarea Strategiei UE pentru regiunea Dunarii ca pana la finele anului 2013 se va finaliza harta de risc impotriva inundatiilor. „Pana la sfarsitul anului 2013 vom finaliza harta de risc impotriva inundatiilor in toata tara dar cu prioritate pe cursul Dunarii. Acum doua luni am aprobat in Guvern planul de management al Dunarii si va anunt ca suntem una dintre putinele tari cu un asemenea plan de management”, a spus Laslo Borbely.

Referitor la Strategia UE pentru regiunea Dunarii, acesta a precizat ca este una dintre cele mai importante strategii pentru Romania si ca greul de-abia acum incepe. „Este important sa avem proiecte fezabile deoarece acum se discuta bugetul UE pentru 2014-2020. Trebuie sa ne batem sa avem mai multi bani pentru aceasta strategie”, a mai spus ministrul Mediului. Potrivit acestuia, Strategia Dunarii este o strategie verde deoarece tot ceea ce se intampla in aceasta strategie este legat de mediu. Aspectele de navigabilitate, de dezvoltare economica trebuie sa fie legate de mediu.

„Romania in cadrul acestei strategii coordoneaza Axa prioritara 5 managementul riscului de mediu impreuna cu ministerul Dezvoltarii rurale din Ungaria. Avem un prim proiect Danube Flood Risc in care sunt implicate 8 tari dunarene, cu o valoare de 6 milioane de euro. Dar sunt alte 10 proiecte la care ministerul participa cu o finantare totala de peste 100 de milioane euro in special in realizarea hartilor de risc in conformitate cu directiva de inundatii”, a mai precizat Borbely.

Acesta a reamintit cateva dintre proiectele viitoare in care ministerul Mediului este implicat si anume reducerea poluarii apelor prin realizarea colectarii si epurarii apelor uzate din localitatile rurale, imbunatatirea sistemului de prognoza si alarmare in caz de inundatii precum si promovarea de masuri sustenabile in vederea reducerii poluarii apelor cu nutrienti din surse sau de pe terenuri agricole.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a participat, joi, alaturi de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, si ministrul Dezvoltarii Rurale si Turismului, Elena Udrea, la lansarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, care a avut loc la Tulcea.

Foto: Napocanews.ro

Cosmin Zaharia

Citeste si:

Laszlo Borbely: Harta de risc impotriva inundatiilor, finalizata pana la sfarsitul lui 2013

Studiul de fezabilitate al canalului Dunare-Bucuresti, finalizat in decembrie

Aurescu: Strategia UE va transforma Dunarea intr-o magistrala fluviala moderna compatibila cu mediul inconjurator

spot_img

Ultimele știri