Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Borbely: primarii ar trebui sa fie ”mai activi” la accesarea de fonduri prin ”Casa Verde”

Primarii ar trebui sa fie ”putin mai activi” in accesarea de fonduri prin Programul ”Casa Verde” deoarece putine autoritati locale au facut cereri de finantare pana in prezent, a declarat astazi ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, citat de Mediafax. 

Aflat intr-o vizita la Sibiu, ministrul s-a aratat multumit de modul in care s-a derulat programul anul trecut, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru persoanele juridice. 

Programul ”Casa Verde” pentru anul 2011 va fi lansat in luna aprilie, avand alocate 110 milioane de lei.

12 culte religioase vor biserici verzi

”La «Casa Verde» pentru persoane juridice au fost depuse destul de multe proiecte, peste 25. Acestea se deruleaza si in judetul Sibiu si vor fi si alte primarii, spitale, crese, gradinite dotate. Am facut un apel catre primari sa fie putin mai activi. Sunt multe culte care au venit pentru ca au nevoie de energie regenerabila. Sunt chiar multe, m-a surprins si pe mine. 12 culte diferite religioase care au accesat, sunt si alte institutii, dar primarii putine”, a spus Borbely. 

El a precizat ca fondurile destinate persoanelor fizice s-au epuizat, fiind depuse 18.000 de dosare in toata tara, dintre care 10.000 au fost deja evaluate, 8.000 fiind in lucru. 

"La «Casa Verde» pentru persoane fizice am epuizat cei 100 de milioane de lei care au fost alocati. Judetul Sibiu este printre primele, pe locul 4-5, cu aproape 600 de cereri. Deja circa 100 de dosare au fost si platite”, a mai spus Borbely. 

Potrivit acestuia, conditiile programului vor ramane neschimbate. 
 

spot_img

Ultimele știri