Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Borbely: Uniunea Europeana trebuie sa promoveze “economia verde”

”Uniunea Europeana trebuie sa se mentina ca promotoare a dezvoltarii unei economii verzi, iar conceptul si definirea acesteia sa fie detaliata In functie de particularitatile de dezvoltare economica a fiecarui stat”, a declarat ministrul roman al Mediului, Laszlo Borbely.

Oficialul roman a exprimat aceasta opinie in cadrul reuniunii de la Luxemburg a Consiliului de Mediu – organism ce reuneste ministrii Mediului din statele membre ale Uniunii Europene.

Laszlo Borbely a subliniat ca ”Romania sustine propunerea UE referitoare la crearea unei organizatii globale multilaterale pentru mediu, prin transformarea UNEP, cu un mandat revizuit si consolidat, care sa functioneze pe aceleasi principii ca alte agentii specializate ale ONU”.

In ceea ce priveste pregatirea celei de-a 10-a reuniuni a Conferintei Partilor la Conventia de la Basel privind controlul transportului peste frontiere al deseurilor periculoase si al eliminarii acestora, care va avea loc la Cartagena de Indias (Columbia) in perioada 17 – 21 octombrie 2011, ministrul roman a opinat ca, desi „amendamentul de interzicere a transportului peste frontiere al deseurilor periculoase nu a intrat inca in vigoare, Romania considera ca aplicarea lui in toate statele membre ale UE combate in mod eficient transporturile ilegale de deseuri”.

Pe de alta parte, “pentru a nu compromite obiectivele de mediu la nivel global, se impune insa ratificarea amendamentului de catre toate partile la Conventia de la Basel”, considera Laszlo Borbely.

Mihai Diac

Foto: www.europe.org.uk/europlus/luxembourg.html

Citeste si:

Laszlo Borbely participa la Consiliul de Mediu al UE

Depozitarea deseurilor periculoase in tarile in curs de dezvoltare, principala provocare in implementarea Conventiei de la Basel

spot_img

Ultimele știri