Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Brazii de Craciun ai vienezilor, reciclati in biomasa si hrana pentru animale


După sarbatori, brazii de Crăciun ajung de cele mai multe ori la gunoi sau abandonati in fata casei. In capitala Austriei, acestia au insa o soarta mai buna sau cel putin mult mai utila.

Deja de cativa ani buni, municipalitatea Vienei infiinteaza dupa Craciun puncte de colectare a brazilor, care urmeaza sa fie transformati in curent electric, caldura si hrana pentru animale.

Municipalitatea a pus la dispozitia locuitorilor 470 de centre de colectare a brazilor, care sunt deschise pana in data de 16 ianuarie, se arata intr-un comunicat al Biroului de reprezentare al Municipalitatii Vienei.

Edilii Vienei se asteapta ca si in acest an sa fie colectate peste 600 de tone de brazi si molizi care vor fi folositi pentru centrala termică din Wien Simmering, alimentata cu biomasa forestiera.

Brazii de Craciun sunt transformati in energie curata si pot furniza astfel intr-o singura zi curent electric pentru 75.000 de gospodarii si caldura pentru 15.000.

Pomii de Craciun din Piata Primariei din Viena și cei de la Palatul Schonbrunn vor fi si ei reciclati.

Din molidul de 28 metri din Piata Primariei se vor face aproximativ 20 de casute pentru lilieci, care vor fi montate la marginea Padurii Vieneze si in gradina zoologică Lainzer Tiergarten.

Iar pomul din fața Palatului Schonbrunn va hrani elefantii și rinocerii din Gradina zoologică Schonbrunn.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si Sute de brazi ramasi dupa sarbatori vor fi replantati in Parcul Izvor

 

 

spot_img

Ultimele știri