Cabral si logodnica lui, Andreea Patrascu, au dat pedale la deschiderea centrelor I’Velo

Cabral si logodnica lui, Andreea Patrascu, au pedalat impreuna pe bicicletele I’Velo, la deschiderea oficiala a centrelor de bike-sharing ce a avut loc in aceasta dimineata in Parcul Herastrau. Cele doua vedete s-au aratat extrem de incantate de centrele I’Velo si si-au propus sa renunte pe cat posibil la masina personala in favoarea mersului pe bicicleta.

„Proiectul I’Velo e de mega laudat, trebuia facut de mult si e de mega apreciat. Noi, cei cativa (n.r. – biciclistii), tragem sa facem o treaba si acum ca a aparut si I’Velo in atatea orase (n.r. – Cluj-Napoca, Iasi, Constanta si Brasov) poate ca avem o sansa in plus”, a declarat pentru Green Report prezentatorul "Povestirilor de noapte" de la Acasa TV. 

El a venit in Herastrau cu bicicleta personala, insa nu a rezistat sa nu probeze o bicicleta cu cosulet de la centrul I’Velo. Si Andreea Patrascu, logodnica sa si actrita in filmul „Iubire si Onoare”, a pedalat pe o bicicleta de la centru, aratandu-se incantata de initiativa Asociatiei Green Revolution.

Andreea Patrascu e dispusa sa renunte la masina

„Vreau o bicileta I’Velo pentru ca acasa avem doar biciclete „XXL”, adica a le lui Cabral si m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa inchiriez una de la centru, daca tot s-a lansat acest program”, a spus Andreea Patrascu. 

Mare amatoare de mers cu rolele, actrita a marturisit ca are de acum o noua pasiune si ca ar putea renunta la automobil pentru bicicleta. 

„O sa dau rolele pe bicicleta si poate chiar o sa renunt la mersul cu masina pentru mersul cu bicicleta”, a spus Andreea. 

Politica mersului pe bicicleta

La lansarea centrelor I’Velo au spus "prezent" si politicienii. Deputatul PSD Carmen Moldovan si eurodeputatul Daciana Sarbu au renuntat la costume si discursurile oficiale pentru o plimbare sanatoasa cu bicicleta. Cele doua au participat la turul organizat de Asociatia Grren Revolution pe traseul Arcul de Triumf, bulevardul Kiseleff, bulevardul C-tin Prezan si inapoi spre Parcul Herastrau.  

I’Velo este primul si cel mai mare proiect national de bike-sharing gratuit, fiind lansat de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank pe 9 mai 2010. 

Prin intermediul I’Velo, in 2010, bucurestenii au avut la dispozitie 475 de biciclete cu care s-au putut plimba gratuit.

Cele patru centre I’Velo din Bucuresti sunt localizate astfel: doua in Parcul Herastrau (un centru in zona Expo Flora, cunoscuta si Pescarus, iar celalalt in zona terasei Baraka), unul in Parcul Tineretului (la intrarea in parc inspre liceul Sincai) si cel de-al patrulea in Parcul Izvor (la intrarea in parc dinspre gura de metrou).

Cititi si:

Peste 250 de utilizari in primele 2 ore de la deschiderea centrelor I’Velo

Sorin Oprescu: I’Velo e dovada ca bucurestenii isi doresc ca bicicleta sa devina un mijloc de transport

Steven van Groningen, Raiffeisen Bank: "Nu mi-e rusine sa merg pe bicicleta, chiar daca sunt imbracat la costum

Raluca Fiser, Green Revolution: "Ne propunem dublarea numarului de utilizatori pentru bicicletele I’Velo, in 2011"

spot_img

Ultimele știri