Caini sterilizati si crotaliati, abandonati intr-o padure din Dambovita

Aproape o suta de caini sterilizati si crotaliati au fost abandonati in Padurea Butoiu din judetul Dambovita de catre persoane necunoscute care au venit in mai multe randuri in zona cu masini din care au descarcat animalele, potrivit Mediafax.

Conform spuselor padurarului din cantonul Hulubesti, toate animalele au crotalii, fiind luate in evidenta de catre o asociatie sau institutie de profil, insa pana in prezent nu a fost identificata provenienta cainilor.

"Animalele au crotalii, alearga speriate prin codrii dintre Dragomiresti si Butoiu, dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute au fost aduse aici. Sunt aproape o suta de caini. De aici si pana la Butoiu, pe zece kilometri, sunt numai ei. Nu am vazut cine i-a adus, insa au devenit periculosi pentru ca nu au mancare. Am sesizat autoritatile, primaria, politia si vanatorii. Cainii lasati asa sunt in pericol", a spus padurarul.

Reprezentantii Politiei Animalelor care au mers in judetul Dambovita au gasit in padure zeci de caini infometati si speriati. Acestia spun ca unii dintre caini au in ureche crotaliu cu insemnele "Directia Gradini Publice Targoviste".

"Este un caz extrem de trist pe cinci kilometri am vazut caini parasiti, crotaliati, identificati, inregistrati si abandonati. Vor fi inaintate plangeri penale, ei sunt un pericol pentru oameni, dar se pot si imbolnavi si muri. Au fost adusi, spun martorii, cu masinile, este un abandon, vom vedea ai cui sunt. I-am sunat pe cei de la Directia de Gradini Publice din Targoviste si i-am informat ca unii dintre cainii au crotalii care arata ca provin de la ei, vom vedea de unde sunt si ce s-a intamplat si cine i-a abandonat", a declarat Alexandra Floares, inspector la Politia Animalelor.

Directorul Directiei de Salubritate din Targoviste, Dan Badea, a fost informat de catre inspectorii Politiei Animalelor ca unii dintre caini au crotalii care arata ca ar fi fost inregistrati prin institutia pe care o conduce.

In acest context, Badea a spus ca multi caini sunt adusi cu masinile din Capitala si abandonati in judetul Dambovita.

"Nu stiu, e curios cum au ajuns acolo, o sa ma uit si eu si o sa ma conving daca scrie intr-adevar «Gradini Publice Targoviste». O sa vin acolo sa vad un animal. Eu va spun ca sunt foarte multi caini in Dambovita care sunt adusi cu tir-urile din Bucuresti", a declarat Dan Badea.

Conform Legii 9/2008, privind modificarea si completarea Legii pentru protectia animalelor, constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda penala de la 1.000 la 10.000 de lei abandonarea si/sau alungarea unui animal a carui existenta depinde de ingrijirea omului.

Liviu Stoica

Cititi si:

Legea care hotaraste soarta cainilor fara stapan, amanata a doua oara
 

spot_img

Ultimele știri