Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Calculeaza-ti online amprenta de carbon!

Primul calculator al amprentei personale de CO2 conceput special pentru Romania este acum disponibil pe adresa de web StopCO2.ro. Acest calculator este o incercare de a educa publicul din Romania in legatura cu pericolul reprezentat de cantitatile de CO2 aflate in continua crestere.

Calculatorul StopCO2.ro are o misiune grea, insa deosebit de importanta: aceea de a suplini o lipsa in Romania, lipsa unui instrument adaptat special pentru tara noastra, care sa ofere o imagine exacta si completa a amprentei personale.

Existenta unui astfel de instrument se dovedeste a fi nu numai utila, ci si imperativa deoarece in lipsa lui, devine din ce in ce mai dificil sa ne dam seama singuri unde sunt de fapt principalele risipe de energie si emisiile cele mai ridicate de dioxid de carbon.

Calculatorul StopCO2.ro vine astfel in intampinarea celor care sunt interesati de mediu si ii ajuta sa isi evalueze in mod corect comportamentul, dar si sa il corecteze, printr-un ghid atent conceput si indemnuri reale la actiune.

Impartit in 3 sectiuni principale (consum casnic, electricitate, transport), calculatorul acopera toate ariile in care emisiile de CO2 au impactul cel mai pronuntat.

Fiecare sectiune contine intrebari simple insa relevante pentru formula de calcul final. Raspunsurile nu sunt dificil de dat, multe dintre ele fiind cifre care pot fi regasite pe facturile de gaze, electricitate sau apa ale fiecaruia.

Pe masura ce chestionarul avanseaza, sunt oferite sfaturi in legatura cu modificarea comportamentului (daca este cazul) sau suntem chiar redirectionati catre actiuni de plantare. Se incearca astfel nu numai obtinerea reducerii amprentei de dioxid de carbon, ci si neutralizarea ei prin producerea de oxigen.

Calculatorul StopCO2 are in spate 6 luni de documentare intensa si calcule. Partea cea mai dificila a provocarii a fost reprezentata de centralizarea datelor corecte pentru Romania, proces care s-a dovedit a fi deosebit de laborios si incetinit lipsa de transparenta a societatilor de furnizare energie electrica, gaz si apa.

“Documentarea a fost un proces dificil, insa consider ca a meritat efortul, deoarece este foarte important ca datele de calcul din acest instrument sa fie cele exacte. Numai astfel putem obtine o cifra realista si corecta la finalul chestionarului“, declara Alexandru Popescu, unul dintre initiatorii proiectului.

StopCO2.ro este un proiect mult mai amplu, calculatorul fiind doar o parte a intregului. Structurat ca un ghid complet, el a fost gandit special pentru oricine are curiozitatea de afla mai multe despre pericolul CO2, despre situatia actuala, atat in lume, cat si in Romania, dar si despre ce poate face oricare dintre noi pentru a incepe schimbarea in bine.

Foto: StopCO2.ro

spot_img

Ultimele știri