Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Calul batut si infometat din Balotesti a murit de epuizare

Calul gasit sambata seara in stare de agonie de cativa localnici din comuna Balotesti, judetul Ilfov, a murit astazi de dimineata la ora 7.30, in adapostul Tei-Toboc din Capitala.

O echipa de medici veterinari l-a transportat la Facultatea de Medicina, unde i se va face necropsia. Desi medicii sperau noaptea trecuta ca animalul, gasit aproape fara suflare pe una dintre strazile din Balotesti, isi va reveni, acesta a decedat din cauza epuizarii.

„Calul a stat nehranit timp de doua saptamani, era epuizat si nu mai putea sa mearga cand a fost adus la adapost. I-am facut perfuzii , iar noaptea trecuta dadea semne ca o sa-si revina. Din pacate, a murit astazi de dimineata la ora 7.30. Era destul de batran, avea in jur de 20 de ani, acesta fiind si motivul pentru care stapanul sau l-a abandonat”, a declarat pentru „Green Report” doctorul Ilinca Ciuculescu de la adapostul de animale Tei-Toboc.

1.000 de lei amenda si posibil dosar penal

Principalul suspect in acest caz, potrivit reprezentantilor organizatiei „Politia Animalelor”, este proprietarul calului, Cosmin Moldovean din Balotesti. „Localnicii ne-au spus ca omul folosea calul ca sa fure si cand nu i-a mai trebuit l-a lasat sa moara de foame”, spune Adrian Samoila de la „Politia Animalelor”, organizatia care s-a ocupat de calul gasit mai mult mort decat viu pe strazile din Balotesti.

Politia Balotesti l-a amendat pe Cosmin Moldovean cu 1.000 de lei si, daca rezultatele necropsiei dovedesc ca animalul a murit din vina stapanului, acestuia i se va intocmi si dosar penal, a declarat pentru ”Green Report” purtatorul de cuvant al IJP Ilfov, Claudia Burada.

„Cei de la politie ne spusesera sambata ca omul e sarman, nu are ce sa manace si nici macar o amenda nu i-au dat, desi legea spune ca pentru astfel de fapte exista pedespe care ii pot priva chiar de libertate pe faptasi”, declara Adrian Samoila inainte de aplicarea amenzii.

Animalul era folosit pentru furtisaguri

Proprietarul a recunoscut sambata ca a abandonat calul pentru ca nu mai putea sa mearga, insa a negat ca l-ar fi batut. Cazul calului din Balotesti vine doar la cateva zile dupa ce un alt cal a murit de frig pe o strada din sectorul 5 al Capitalei, in urma cu doua saptamani.

Nici pana acum proprietarul nu a fost gasit pentru a fi tras la raspundere. Potrivit „Politiei Animalelor”, un caz recent de violenta fata de un cal a fost descoperit si in Prahova. Autoritatile au obtinut un ordin prezidential pentru a prelua animalul, care urmeaza sa fie adus marti la adapostul Toboc.

O statistica recenta realizata de ”Green Report” arata ca zilnic cel putin doua-trei animale sunt maltratate sau ucise in Romania.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri