Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Calul gasit la Fundeni a murit de tetanos. Voluntarii de la Tei-Toboc, vaccinati de urgenta la spitalul „Matei Bals” (Vezi video)

Calul tarat ieri pe camp, intr-o groapa de gunoi, la marginea Bucurestiului, in zona Fundeni-Dragonul Rosu, a murit in adapostul Tei-Toboc din Capitala. Diagnosticul pus de medicii veterinari, tetanos!

„Pe partea pe care fusese tarat, calul era jupuit si a lasat in urma sa dare de sange, avea febra si se zbatea ingrozitor, iar cand l-am adus in adapost si i-am facut un control medical amanuntit am descoperit ca avea tetanos. Calul a murit azi-noapte, iar toti voluntarii au mers pentru vaccin la spitalul „Matei Bals”, a declarat pentru „Green Report”, Ilinca Cioculescu, medic veterinar, presedinta asociatiei de protectie a animalelor PACO.

Calul a fost gasit ieri dupa-amiaza de o femeie care locuieste zona Fundeni. Aceasta a anuntat Politia, iar, la fata locului, au sosit si voluntarii organizatiei de protectie a animalelor PACO.

Animalul era in coma, muribund, iar veterinarii s-au chinuit in zadar sa-l repuna pe picioare.

Zona Fundeni-Dragonul Rosu, infestata de bacili de tetanos

„Groapa de gunoi din zona Fundeni este un adevarat focar de infectie, iar faptul ca acest cal a fost tarat si a lasat in urma lui dare de sange nu a facut decat sa imprastie bacili de tetanos peste tot. In plus, localnicii spun ca in mod curent aici sunt aruncate animale bolnave sau pe moarte. Tot ieri fusese aruncat aici un caine, cu picioarele taiate, pe care, insa, nu am reusit sa-l gasim”, a mai spus Ilinca Cioculescu.

Politia Sectorului 2 nu a reusit sa afle, deocamdata, cine este stapanul calului, deoarece animalul nu era microcipat.

„In aceasta zona, multe animale nu au microcipuri pentru identificare si sunt abandonate pe te miri unde. Nu exista nici macar un medic veterinar, iar atunci cand animalele mor sau se imbolnavesc sunt aruncate pe camp”, explica Ilinca Cioculescu.

 


Mihaela Pavnutescu

Citeste si Calul batut si infometat din Balotesti a murit de epuizare

 

 

spot_img

Ultimele știri