Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Canada: Un tren cu produse chimice a deraiat. Peste 12 locuinte evacuate din orasul Cobourg, Ontario

Peste 12 case au fost evacuate ieri, dupa deraierea unui tren care transporta produse chimice si petroliere intr-un oras din provincia canadiana Ontario, la aproximativ o suta de kilometri est de Toronto, informeaza AFP.

Echipele de interventie din Ontario au declansat alerta roșie intr-un sector din Cobourg, cerand locuitorilor vizați sa-si paraseasca imediat domiciliile.

Deraierea celor 25 de vagoane a antrenat suspendarea traficului feroviar pe liniile Toronto-Ottawa și Toronto-Montreal, a anuntat, intr-un comunicat, societatea Via Rail, care a mobilizat autobuze pentru a asigura preluarea pasagerilor.

In accident nu a fost ranita nici o persoana, dar acesta a provocat un inceput de incendiu, controlat rapid de pompieri, a declarat, pentru CBC, un ales local.

Biroul pentru Securitatea Transporturilor din Canada a anuntat ca a trimis la locul respectiv o echipa de anchetatori, care urmeaza sa determine cauzele accidentului.

La Mihailesti, derapajul unui camion cu azotat de amoniu a ucis 18 oameni

In Romania, cel mai mare acident cu substante chimice a fost inregistrat pe sosea. In 2004, la Mihailesti, la aproape 50 de kilometri de Buzau, un camion incarcat cu 20 de tone de azotat de amoniu s-a rasturnat pe marginea drumului, a luat foc si, la putin timp, a sarit in aer. Cei care au sarit in ajutor, 18 oameni, au murit.

Mihai Gherghe era atunci directorul combinatului Doljchim, locul de unde proveneau substantele chimice. Vina care i se imputa acestuia era ca Doljchim nu a semnalat pericolul pe care azotatul de amoniu il reprezinta si ca nu a solicitat acte care sa ateste pregatirea soferilor transportatori, iar pe sacii transportati nu era nimic scris care sa arate ca marfa era periculoasa.
 

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri