Casatorii conditionate de plantarea unor copaci

Proiectul de hotarare ce vizeaza obligativitatea plantarii unui copac in momentul casatoriei si la inmatricularea unei masini ar putea fi aprobat la urmatoarea sedinta a consilierilor municipali, care va avea loc, cel mai probabil, pe 27 mai, informeaza Agerpres.

El este deja sustinut de primarul general Sorin Oprescu, care in repetate randuri s-a pronuntat pentru o "Capitala verde". Initiatorul proiectului este viceprimarul general al Capitalei Robert Ionescu, care a declarat, inca din luna octombrie a anului trecut, ca tine foarte mult la acest proiect.

"Dorim ca prin aceasta masura sa reusim sa punem in aplicare strategia municipalitatii de diminuare a poluarii in Bucuresti. Astfel, fiecare cuplu care doreste sa se casatoreasca va trebui sa faca dovada plantarii unui pom, pe langa celelalte certificate solicitate de lege. Primaria Capitalei va elibera un certificat prin care se arata ca tinerii au plantat un pom intr-unul din spatiile verzi ale Capitalei", a spus atunci Ionescu.

El a precizat ca tanara pereche va trebui sa plateasca o suma modica pentru plantarea unui copac, stabilita de Primaria Capitalei in functie de programul de plantari pe care-l are, in momentul respectiv, in oras.

"Arborii vor fi distribuiti gratuit. Se vor planta magnolii, platani, stejari, in functie de programul Primariei Capitalei, pe fiecare sector. Pentru fiecare copac se va elibera un "certificat de nastere", pe care va fi trecut numele familiei care il planteaza si va fi specificat faptul ca familia se obliga sa-l ingrijeasca", a mai spus viceprimarul Capitalei. Robert Ionescu a precizat ca proiectul va fi extins si pentru fiecare inmatriculare de autovehicul care emite noxe.

"Daca o persoana doreste sa-si inmatriculeze sapte masini, atunci va planta sapte pomi", a completat Ionescu.

Foto: www.pbase.com

spot_img

Ultimele știri