Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cateii de la Casa Presei, otraviti cu o substanta necunoscuta. (Vezi video)

Mai multi catei de la Casa Presei au fost otraviti cu o substanta necunoscuta. Trei dintre ei au fost gasiti morti, iar alti 2, dusi la veterinar de membrii Asociatiei GIA, au murit in timpul tratamentului. 

Nu este prima data cand se intampla asta, spun reprezentantii GIA, dar este prima data cand se foloseste o substanta necunoscuta.

”Medicii veterinari nu au putut identifica otrava nici in urma analizei de sange si a necropsiei”, a decalarat reprezentata Asociatiei GIA, Alexandra Ionescu. Tanara spune ca cei care au otravit animalele nu au ales clasica otrava de sobolani, care da hemoragie interna pana la deces. 

In cazul acesta, singura manifestare este cea pulmonara. ”Cateii devin apatici, refuza apa si hrana si respira greu. Aceasta respiratie neregulata este singurul simptom. Sufera 3-4 zile si mor”, a mai spus Alexandra. 

Apel pentru identificarea substantei

Cei 2 catei dusi la veterinar, au murit dupa 3, respectiv 4 zile de tratament. Cainii erau sterilizati si crotaliati.

”La mine la bloc a fost aruncata aceasta otrava acum 6 ani. Toti cainii au murit, nu au mai putut fi salvati cu toate interventiile posibile. Se pare ca nu ies nici la analizele de sange, deci nu se poate gasi un antidot”, comenteaza un iubitor de animale pe site-ul asociatiei. 

Asociatia Gia face un apel catre iubitorii de animale care ar putea da un indiciu privind substanta folosita la uciderea cainilor. Cei care au informatii pot scrie la office@gia.org.ro. Vedeti mai jos care sunt simptomele cateilor otraviti.

Raluca Petrescu

Cititi si:

Ultima ora: Votarea Legii pentru gestionarea cainilor comunitari, amanata pentru saptamana viitoare

Organizare ”nazista” pentru exterminarea maidanezilor, pe site-urile de socializare

spot_img

Ultimele știri