Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cea mai batrana lebada din lume a murit la aproape 41 de ani

Ramasitele celei mai batrane lebede din lume au fost gasite in Danemarca pe 25 decembrie 2008 langa orasul Korsor, iar cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga le-au identificat ca apartinand unei lebede de mai mult de 40 de ani,  informeaza EarthTimes.

Ramasitele au fost trimise la Centrul pentru Pasari din Copenhaga unde s-a descoperit ca lebada fusese inregistrata pe 21 februarie 1970 intr-un oras din nordul Germaniei.

In momentul cand a fost inregistrata, lebada avea un an si jumatate, ceea ce inseamna ca lebada ar fi implinit 41 de ani saptamana viitoare. Lebada din Korsor a stabilit astfel un nou record de longevitate pentru pasarea nationala a Danemarcei. Ultimul record stabilit era de 28 de ani.

Danemarca, patria scriitorului  Hans Christian Andersen, este si prima tara din lume unde s-a tinut evidenta pasarilor cu ajutorul unor inele montate pe picioarele acestora. Ideea i-a apartinut lui Hans Christian Mortensen, un profesor din Viborg, care a inceput s-o implementeze in 1899.

spot_img

Ultimele știri