Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cea mai mare colectie de fosile de dinozaur descoperita in China

Cercetatorii de la Academia chineza de Stiinte sustin ca au descoperit cea mai mare colectie de fosile de dinozauri din lume in estul Chinei, informeaza BBC News.

Oamenii de stiinta chinezi spun ca au dezgropat 7.600 de oase de dinozaur din martie pana in prezent in provincia Shandong. Majortatea oaselor dateaza din Cretacic, perioada in care dinozaurii au disparut. Cercetatorii spera ca descoperirea sa ajute la explicarea disparitiei speciei.

Orasul Zhuncheng din provincia Shandong este cunoscut pe plan local ca “orasul dinozaurilor” si a fost scena unor descoperiri importante inca din 1960. Cu toate acestea, noua descoperire a campului cu fosile in timpul unor explorari miniere la inceputul anului 2008 pare si mai importanta.

Aproximativ 3.000 de oase de dinozaur au fost scoase la suprafata dintr-o singura groapa la cateva sute de metri adancime si alte mii au fost descoperite in apropiere.

“Grupul de fosile de dinozaur este, in prezent, cel mai mari descoperit in lume, in ce priveste dimensiunea zonei”, a explicat profesorul Zhao Xijin, cercetatorul care conduce excavarile.

 

Foto: BBC

spot_img

Ultimele știri