Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cel mai mare cutremur din Japonia, dupa 11 martie. Scurgeri de gaze si inundatii in orasul Sendai (Vezi video)

"Am stabilit ca seismul a fost o replica a cutremurului de la 11 martie", a declarat un purtator de cuvant al Agentiei meteorologice japoneze, in cursul unei conferinte de presa, citat de Kyodo News.

Agentia meteorologica japoneza a stabilit magnitudinea seismului la 7,4 si a localizat epicentrul la circa 40 de kilometri est de peninsula Ojika.

Seismul a fost resimtit pana la Tokyo, la 400 de kilometri sud, unde imobilele si casele s-au clatinat cateva zeci de secunde.

Televiziunea publica NHK a relatat ca scurgeri de gaze si inundatii au fost semnalate in unele parti ale orasului Sendai, iar potrivit agentiei de stiri Jiji, cinci incendii si 13 scurgeri de gaze au fost semnalate in acest oras. La centrala Fukushima nu au fost inregistrate avarii, iar la centrala nucleara Onagawa au fost intrerupte sursele externe de electricitate.

Un cutremur cu magnitudinea 9, cel mai puternic inregistrat vreodata in Japonia, s-a produs la 11 martie tot in prefectura Miyagi, fiind urmat de un tsunami de peste zece metri inaltime, care a devastat totul in calea sa. Catastrofa s-a soldat cu aproape 28.000 de morti si disparuti.

Vezi aici imagini despre cutremur, surprinse si publicate de CNN.

 

Citeste si Un martor povesteste ce a trait in timpul noului cutremur din Japonia (Vezi video)

Marmureanu: „Noul cutremur din Japonia nu va ridica probleme majore nici oamenilor, nici centralei de la Fukushima”

Mihaela Pavnutescu

 

spot_img

Ultimele știri