Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cel mai mic rechin-balena din lume

Ecologistii din Filipine au salvat un pui de rechin-balena de dimensiuni foarte mici, in conditiile in care specia include cele mai mari exemplare de pesti cunoscute, anunta The Telegraph.

World Wide Fund for Nature (WWF) a anuntat ca oficiali maritimi si activisti din orasul Pilar, din estul Filipinelor, au salvat rechinul, care masoara mai putin de 40 de centimetri, saptamana trecuta, si l-au eliberat apoi in ape adanci. Animalul era prins intr-o funie aproape de plaja. Grupul a denumit animalul “probabil cel mai mic rechin-balena descoperit in istorie”.

WWF a anuntat cu aceasta ocazie ca descoperirea ar putea indica faptul ca rechinii se nasc in apropierea plajelor. Foarte putini pui de rechin-balena au fost descoperiti de-a lungul timpului, iar exemplarul salvat in Filipine poate fi comparat doar cu embrionii descoperiti in intr-o femela in 1996, care masurau intre 37 si 48 de centimetri, dupa cum informeaza Elson Aca, manager de proiect la WWF.

Rechinii-balena sunt animale blande, care pot creste pana la dimensiunea unui autobuz. Multe exemplare din aceasta specie se apropie de coasta estica a Filipinelor intre lunile decembrie si mai, atragand foarte multi turisti.

Nu se cunosc detalii despre felul in care acesti rechini se inmultesc si ce fel de ape prefera. Ei pot fi recunoscuti prin parte dorsala punctata. Se hranesc cu plancton, pot creste pana la 12 metri, si pot trai chiar 70 de ani.

 

spot_img

Ultimele știri