Cicloteque, centrul de inchiriat biciclete, isi redeschide portile

Asociatia MaiMultVerde, cu sprijinul UniCredit Tiriac Bank, anunta redeschiderea centrului de inchiriat biciclete Cicloteque, lansat la jumatatea anului 2008. Centrul ii asteapta pe pasionatii de mersul pe bicicleta in acelasi loc, Bd. Kogalniceanu 36-46, si la aceleasi tarife ca anul trecut, conform unui comunicat al asociatiei.

Cicloteque pune la dispozitia doritorilor un parc velo de 100 de biciclete, accesoriile necesare utilizarii acestora – antifurt, casca de protectie, manusi, genunchiere – si rasteluri pentru parcarea bicicletelor in mai multe puncte din capitala. Centrul este deschis in fiecare zi a saptamanii, intre orele 8:00-22:00 (luni-vineri), respectiv 10:00-22:00 sambata si duminica.

Bicicletele pot fi inchiriate fie in baza unui abonament, fie in regim de agrement (fara abonament), ultima varianta fiind introdusa la cererea clientilor. Abonatii (abonament valabil pe 1 an / 100 RON sau 50 RON pentru studenti si pensionari, respectiv abonament pe sase luni/ 60 RON sau 30 RON pentru studenti si pensionari) pot opta pentru trei variante de inchiriere: 2 RON pentru 1 h (1 RON pentru studenti si pensionari), 10 RON pentru 12 h (5 RON pentru studenti si pensionari), respectiv 20 RON pentru 24 h (10 RON pentru studenti si pensionari).

Abonatii beneficiaza de mai multe facilitati: curse de pana la o ora gratis, gratuitate in ziua inscrierii și posibilitatea de a imprumuta, pe timpul weekend-ului, 2 articole Cicloteque (bicicleta, casca de protectie, lant antifurt). Cei care nu doresc sa se aboneze, pot inchiria biciclete in regim de agrement, cu 6 RON pe ora si 3 RON pentru studenti si pensionari.

Pana in prezent, Cicloteque a reusit sa atraga un numar de circa 2000 de utilizatori, dintre care 200 de abonati si 1800 de utilizatori "de agrement" – cei care inchiriaza biciclete pentru cateva ore. 50% din costurile de functionare au fost acoperite de UniCredit Tiriac Bank, finantare ce continua si in 2009. Toate informatiile despre centru sunt disponibile pe pagina de web a proiectului: www.cicloteque.ro.

spot_img

Ultimele știri