Circa 500.000 de voluntari sunt asteptati la campania "Let`s do it Romania"

Circa 500.000 de voluntari sunt asteptati la cea de-a doua editie a campaniei de curatenie "Let’s do it Romania!" care va avea loc pe 24 septembrie, a declarat pentru Green-report.ro coordonatorul proiectului, Ionut Tunaru. „Pentru 2011 ne-am propus un target de 500.000 de voluntari pentru proiectul „Let`s do it Romania!". Aceasta inseamna o dublare a numarului de voluntari care au participat anul trecut si care s-a ridicat la peste 200.000 de oameni”, a spus Ionut Tunaru, managerul proiectului.

In editia din 2010 proiectul a acoperit 41 de judete si s-au strans 550.000 de saci de gunoi. In acest an, pentru a eficientiza munca de curatenie se va folosi cartarea adica identificarea mormanelor de gunoi folosind tehnologia GPS. Campurile cartate vor fi impartite in grinduri cu o suprafata de 9 kilometri, fiecare echipa urmand sa-si aleaga grindul pe care-l va curata.

Pentru stabilirea prioritatii grindului acesta va avea un scor stabilit in functie de populatie, relief si drumuri de acces. In urma calcularii acestui scor grindurile vor fi impartite in patru prioritati. „Grindurile cu prioritate 1 si 2 acopera 60 % din teritoriul tarii si acestea vor alcatui harta noastra de lucru a proiectului”, a adaugat Ionut Tunaru.

Potrivit acestuia, sambata 18 iunie a fost demarata campania de cartare in 10 judete. Procesul de cartare va avea loc pana pe 4 septembrie iar pana pe data de 24 septembrie cand va avea loc efectiv campania de curatenie, se vor centraliza datele pentru stabilirea prioritatii grindurilor.

Foto: Romanialibera.ro

Cosmin Zaharia

spot_img

Ultimele știri