Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Comertul cu produse din foca interzis de Parlamentul European

Parlamentul European a aprobat luni o lege care interzice importurile si comertul cu produse din foca, anunta Earth Times.

In iulie, reprezentantii UE au propus interzicerea produselor care contin derivate din foci ucise brutal, cum este cazul celor lovite cu bate. Cu toate acestea, Parlamentul European a votat in favoarea interzicerii complete a comertului cu astfel de produse, refuzand sa faca exceptii pentru vreunul din statele membre. Motivul refuzului este imposibilitatea de a monitoriza conditiile impuse pentru exceptii.

In acelasi timp, parlamentarii au fost de acord sa relaxeze restrictiile asupra vanatorii comunitatii inuite care traieste in Groenlanda, Canada, Rusia si Statele Unite. Propunerile raportorilor Parlamentului de a aplica sistemul etichetari in locul interzicerii totale a fost refuzat.

Decizia de luni a fost salutata de legislatorii socialisti dar a primit critici din partea conservatorilor, pe motiv ca o interzicere completa ar viola regulile comertului international. Pasul urmator este gasirea unui compromis cu membrii Comisiei Europene si cu guvernele nationale.

Derivatii din foca se gasesc intr-o varietate mare de produse, de la pungi, manusi de motociclisti si suplimente de Omega 3.

spot_img

Ultimele știri