Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare: “Explozia de la Fukushima a fost o emisie controlata de vapori”

Vajda Borbala, presedintele Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), a declarat pentru postul Realitatea TV ca explozia de la centrala nucleara de la Fukushima este o emisie controlata de vapori pentru depresurizarea containerului in care se afla reactorul.

"Pe site-ul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica a fost postat faptul ca a fost produsa o emisie controlata de vapori pentru depresurizarea containerului în care se afla reactorul. Acestea sunt proceduri de siguranta tocmai pentru a înlatura pericolul topirii sau explozia centralei", a declarat Vajda Borbala pentru acelasi post de televiziune.

"Emisia nu este periculoasa, ar putea sa contina materiale radioactiv intr-o concentratie foarte mica, care nu poate sa afecteze sanatatea si mediul înconjurator", a mai spus presedintele Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare.
Vajda Borbala a mai spus ca, avand în vedere emisiile în cantitati mici de cesiu anuntate, acestea nu reprezinta un pericol, deoarece se se dilueaza în atmosfera.

"In functie de distanta la care te afli, pericolul devine mai mic. Pobabil ca persoanele aflate la 100 de kilometri ar putea fi afectati, dar numai daca nu vor iesi din case ", a mai spus spus presedintele CNCAN.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri