Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Crevetii devin dependenti de antidepresive

Apele costiere ale Marii Britanii sunt contaminate cu Prozac, un medicament utilizat in tratarea depresiilor psihice, iar crevetii par sa se bucure de acest lucru, potrivit Daily Mail.

Nivelului ridicat al acestui antidepresiv in apa a schimbat comportamentul crevetilor si al altor crustacee. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Portsmouth, creaturile au devenit dependente de medicament si in loc sa stea in malul din largul oceanului, inoata catre suprafata apei pentru a se droga cu Prozac.

Astfel creaturile devin o prada usoara pentru pescari si pentru pasari. “Crustaceele sunt esentiale pentru lantul trofic, iar in cazul in care comportamentul natural al crevetilor este schimbat de nivelul antidepresivelor din apa, acest lucru ar putea afecta grav echilibrul natural al ecosistemului marin”, a explicat zoologul marin Alex Ford.

Medicii britanici prescriu Prozac pentru 26 milioane de pacienti in fiecare an. Din urina acestora, fluoxetina din componenta medicamentului ajunge in reteaua de canalizare si, in cele din urma, in rauri, mari si oceane.

spot_img

Ultimele știri