Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Criza nucleara a urcat pretul biletelor de avion pana la 140.000 de dolari

Panica generata de pericolul nuclear japonez a urcat pana la cer preturile la biletele avioanelor private care asigura transporturi in afara Japoniei, acestea ajungand la preturi intre 90.000 si chiar 140.000 de dolari pentru o calatorie dus.

Biletele avioanelor de linie s-au epuizat in timp record, iar companiile aviatice private au profitat la maximum de disponibilitatea directorilor de companii sau persoanelor instarite de a scoate oricat din buzunare pentru a putea parasi tara.

Mai multe tari, intre care Marea Britanie sau Australia, au recomandat cetatenilor lor sa paraseasca Japonia, in vreme ce SUA a pus chiar la dispozitie avioane charter.

Iris Riesen, director al companiei Jet Aviation Hong Kong, a declarat pentru AFP ca firmele aviatice private din China au inregistrat o crestere enorma a cererilor venite din partea oamenilor disperati sa plece de pe teritoriul nipon.

”Exista o foarte, foarte mare cerere, am fost inundati de solicitari”, a declarat aceasta, adaugand ca un bilet dus din Japonia in Hong Kong costa intre 90.000 si 140.000 de dolari, in functie de capacitatea avionului.

Riesen a specificat ca firma sa mai are disponibil doar un avion de 14 locuri G550, 17 alte avioane pe care le administreaza fiind detinute de proprietari privati, care le-au consemnat pentru ei si prietenii lor pentru a parasi Japonia.
 

spot_img

Ultimele știri