Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Crucea Rosie: Pamantul are mai multi obezi decat malnutriti

Terra numara mai multi obezi decat malnutriti, avertizeaza Federatia Internationala a Crucii Rosii intr-un raport citat de „Le Monde”.

Concluzia organismului umanitar, care si-a centrat, in acest an, atentia pe problemele de nutritie, scoate in evidenta diferentele, din ce in ce mai vizibile, dintre saraci si bogati, cat si explozia preturilor la alimente.

Dupa statisticile Crucii Rosii, numarul persoanelor obeze se ridica, in 2010, la 1,5 miliarde, iar al celor malnutrite la 925 de milioane.

Nu lipsa hranei provoaca insa foametea in lume, ci o distribuire ineficienta a alimentelor pe pietele internationale, sustin reprezentantii Crucii Rosii.

„Pe piata alimentelor exista disfunctionalitati grave, din moment ce 15% din omenire moare de foame, iar 20% este supraponderala”, a spus secretarul general al Crucii Rosii, Bekele Geleta.

Directorul Crucii Rosii pentru regiunea Asia-Pacific, Jagan Chapagain, a calificat aceste statistici ca fiind cu doua taisuri si a subliniat ca mancarea, in exces, ucide mai mult decat foametea.

Potrivit lui Chapagain, care impartaseste parerea secretarului general al Crucii Rosii, foametea nu este cauzata de lipsa alimentelor, ci de o distributie deficitara a acestora, de haos si de cresterea preturilor.

Preturile alimentelor au explodat in 2011, pe plan mondial nascandu-se deja temerile unei crize alimentare, similara cu cea inregistrata in 2008. Acest lucru a provocat la acea vreme emotii, cat si instabilitate politica in numeroase tari.

Mihaela Pavnutescu

spot_img

Ultimele știri