Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cruzime extrema: Caine decapitat la Fagaras

Atentie, fotografii socante! Un locuitor din Fagaras a facut o descoperire macabra: in mijlocul strazii a descoperit capul unui caine. Animalul a fost decapitat cu un topor, iar corpul i-a fost aruncat in alta parte.

Politia Fagaras a inceput investigatia in acest caz. De asemenea, asociatia Vier Pfoten a oferit o recompensa de 300 de euro persoanei care stie si poate depune marturie in ceea ce priveste identitatea celui sau celor ce au savarsit acest fapt de o gravitate extrema.

“Din cate stiu eu, este primul caz de acest gen pe care l-am avut. Informatiile au ajuns la colegii nostri si urmeaza sa oferim detalii despre ancheta in zilele urmatoare, pe masura ce inaintam cu investigatia”, a declarat pentru Green Report agentul sef Draghici, de la Politia Fagaras.

Inchisoare de pana la 3 ani sau amenda penala

Capul cainelui a fost descoperit in cartierul Galati din Fagaras. Potrivit persoanei care a facut sesizarea, animalul era bland si era iubit de locatarii cartierului.

Masacrarea acestui patruped da dovada de un comportament inuman si incalca normele legale in vigoare: Legea nr 9/2008 privind protectia animalelor. In cadrul acestei legi, aplicarea de rele tratamente impotriva animalelor sau omorarea animalelor cu intentie sunt stipulate in capitolului I – dispozitii generale, articolul 6, punctul 2, paragraful a. Pentru aceste fapte, legea prevede sanctiunea cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda penala de la 1.000 lei la 10.000 lei.

Cei ce au date concludente in acest sens sunt rugati sa sune la 0268211320 (Politia Fagaras) sau 0213112598 (Vier Pfoten).

Caz extrem, dar nu singular

In fiecare saptamana, Vier Pfoten face cate 2-3 sesizari in cazuri de acesr fel catre Directia Sanitar Veterinara si Politie. Cu toate acestea, numai 1% dintre sesizari primesc si un raspuns din partea Politiei referitor la inceperea unei anchete.

“In acest caz am decis sa facem mai mult, de asta am oferit si o recompensa. Este un caz extrem, foarte socant si pentru barbatul care l-a descoperit. Cand s-a dat jos din taxi, era cat pe ce sa calce pe capul cainelui”, a declarat pentru Green Report Ruxandra Stoica, reprezentanta Vier Pfoten.

”Din punct de vedere al protectiei animalelor, este inadmisibil si la limita cazurilor patologice. Din pacate, pana acum nu a existat niciun caz in care sa fie gasit vinovatul. E inadmisibil, pentru ca exista legea pentru protectia animalelor din 2004, care a fost imbunatatita in 2008. Sactiunile exista, dar nu se aplicaAcest lucru arata interesul pe care il au autoritatile pentru aplicarea unei legi existente. O lege care, ca oricare alta din aceasta tara, trebuie respectata”, a subliniat Veronica Tulpan, director de programe la Vier Pfoten.

Cititi si: Psihologul Florin Tudose: Violenta fata de animale poate degenera in violenta fata de oameni

Carmen Albisteanu
 

Foto: Vier Pfoten

 

 

 

 

spot_img

Ultimele știri