Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cu 150.000 de euro, te muti in casa eco

Casa ecologica, AA Natura, un concept novator, in intregime eco, este expusa in Piata Kléber din Strasbourg, scrie site-ul 20minutes.com.

Proiectul apartine arhitectului francez, Bertrand Fritsch. Arhitectul sustine ca locuinta ecologica, in intregime din lemn, poate fi transportata intr-un camion si montata in doar 3 ore si 15 minute, toate operatiunile fiind facute respectand cu sfintenie mediul inconjurator.

Casa viitorului, AA Natura, este alcatuita din module, are o suprafata de 50 pana la 150 metri patrati si, in functie de gusturi, poate fi prevazuta sau nu cu etaj.

Peretii si podeaua casei ecologice, din lemn de Alsacia, impreuna cu ferestrele, din vata de sticla, care au trei randuri de geam, asigura un confort termic maxim. Iarna, casa capteaza energia solara, iar vara respinge razele soarelui. In interior exista un panou care permite reglarea consumului de energie, iar iluminatul se face economic, cu ajutorul LED-urilor.

„AA Natura raspunde nevoilor actuale legate de epuizarea resurselor naturale, de schimbarile climatice si poate deveni o solutie pentru decongestionarea aglomerarilor urbane. Modul nostru de viata incepe sa se schimbe, iar locuintele noastre trebuie si ele sa se adapteze”, crede Philippe Bach, directorul Scolii Nationale de Arhitectura din Strasbourg.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si:

Velux a lansat in Romania corpul de iluminat care aduce soarele in interior

Sunlighthouse, casa viitorului: Produce mai multa energie decat consuma, fara emisii de carbon (VIDEO)

spot_img

Ultimele știri