Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cu barca din sticle de plastic spre groapa de gunoi a Pacificului

Un milionar britanic si-a construit o ambarcatiune din sticle din plastic cu care va naviga pana la o “groapa de gunoi” din Oceanul Pacific, care are de cinci ori suprafata Marii Britanii, informeaza Earth Telegraph. Aventurierul de 30 de ani vrea sa atraga, astfel, atentia asupra pericolului poluarii cu deseuri asupra oceanelor.

Zona din Oceanul Pacific atrage desurile din cauza modelului circular al curentilor. ONU estimeaza ca exista 46.000 de bucati de plastic, majoritatea mai mici decat o moneda, care plutesc pe un kilometru patrat din ocean, ceea ce devasteaza viata marina. Aria din Pacific este cea mai mare concentrare de deseuri, cu o masa estimata la 3,5 tone.

David de Rothschild si-a numit ambarcatiunea Plastiki, in onoarea Kon-Tiki, vasul din lemn folosit de exploratorul norvegian Thor Heyerdahl. Britanicul are de gand sa porneasca in aventura sa pe 28 aprilie, alaturi de un echipaj format din 5 oameni.

Din cauza ca majoritatea plasticului nu este biodegradabil, aproape fiecare bucata inca se afla undeva pe Pamant. Cercetatorii estimeaza ca din aproximativ 100 de milioane de tone de plastic produs anual, 10% ajunge in oceane.

spot_img

Ultimele știri