Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cubul de gheata al National Geographic s-a topit dupa 9 zile

Cubul de gheata cu latura de un metru, expus de National Geographic in parcul Coltea din Bucuresti, s-a topit astazi dupa noua zile, 16 ore si 20 de minute de la amplasare. Acest lucru confirma pericolul real al amplificarii fenomenului de incalzire globala, potrivit reprezentantilor publicatiei.

Odata cu topirea cubului, s-a incheiat si experimentul lansat de revista National Geographic. Reprezentantii publicatiei au declarat, pentru NewsIn, ca temperaturile zilnice de aproximativ 14 grade, inregistrate in Bucuresti in intervalul 5-8 februarie, au confirmat pericolul real al amplificarii fenomenului incalzirii globale.

Potrivit Agentiei Nationale de Meteorologie, in Bucuresti, temperaturile normale pentru perioada 2 – 14 februarie ar trebui sa se situeze intre -3 si 4 grade.

Cubul de gheata a fost expus sub un chenar galben al National Geographic, inalt de cinci metri. In interiorul cubului s-a aflat inghetat o simulare a unui lingou de aur in valoare de 10.000 de euro, bani pe care i-a castigat persoana care a estimat cat mai exact timpul in care s-a topit complet cubul.

National Geographic Society face eforturi mari pe plan international, printr-o serie de programe de conservare, sa protejeze resursele biologice, culturale si istorice ale Pamantului sub sloganul "Sa avem grija de planeta!".

Proiectul "Cubul de gheata National Geographic", care a fost lansat pe 2 februarie, a fost derulat de Primaria sectorului 3 in parteneriat cu National Geographic si sustinut de echipa de la Harta Verde a Bucurestiului.

spot_img

Ultimele știri