Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cutremur de 4,9 grade, in Vrancea, resimtit si la Bucuresti. Specialistii spun ca nu vor fi replici

In aceasta dimineata, la ora 5. 24, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, la o adancime de 137 de kilometri, in zona Vrancea, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

“Aceste cutremure care se petrec la adancimi mari nu sunt urmate de replici. In cel mai rau caz ar putea aparea un alt cutremur, de intensitate mai mica, dar probabilitatea este foarte redusa”, a declarat pentru “Green Report” Mioara Chircea, asistent cercetator la Institutul National pentru Fizica Pamantului.

Durata seismului inregistrat in aceasta dimineata, care s-a resimtit si la Bucuresti, a fost de aproximativ 20 de secunde.

Miscarea seismica a fost simtita de doua ori, mai intai pe verticala, apoi pe orizontala.


La cateva minute dupa cutremurul din Romania, un altul s-a petrecut in Kazahstan

Avand in vedere ora matinala la care s-a produs cutremurul, destul de putini romani au resimtit cutremurul, insa cativa oameni s-au alarmat si au sunat la Institutul National pentru Fizica Pamantului, mai spune Mioara Chircea care a precizat ca nu sunt motive de ingrijorare.

Cutremurul a avut loc la 63 de kilometri est de orasul Brasov și 136 km nord de Bucuresti, iar la sapte minute de la producerea cutremurului din Romania a avut loc un seisim cu magnitudinea de 5,4 în estul Kazahstanului, potrivit Institutul uiNational pentru Fizica Pamantului.

Mihaela Pavnutescu

 

spot_img

Ultimele știri