Dacia nu va avea propulsie electrica

In Romania, nu se vor produce masini Dacia cu propulsie electrica, a declarat astazi Thomas Dubruel, directorul comercial al Dacia.

„Tehnologia electrica ramane o tehnologie scumpa, iar o caracteristica a Dacia este accesibilitatea”, a explicat Dubruel. Potrivit acestuia, „nu vor exista vehicule electrice pe gama Dacia, pe termen scurt, si nici macar pe termen mediu”.

Reprezentantul Dacia nu a sugerat nicio optiune pentru romanii care doresc sa cumpere masini electrice, dar grupul Renault-Dacia a anuntat deja ca, din anul 2012, va oferi spre vanzare, in Romania, doua modele Renault cu propulsie electrica. Preturile acestora vor fi comparabile cu preturile de vanzare din Franta si vor porni de la 20.000 de euro.

Toate masinile vor respecta norma de poluare Euro 5

In privinta normei de poluare a masinilor vandute in Romania, reprezentantul Dacia a precizat ca aceasta respecta legile locale: „In Romania, norma de poluare este Euro 5. Toate lansarile de produse din 2012 vor avea norma de poluare Euro 5”. Thomas Dubruel a lasat sa se intelega ca norma Euro 5 se va aplica si pentru masinile de teren Duster, acuzate ca ar fi excesiv de poluante.

In 2012, Dacia va lansa doua noi modele. Unul va fi denumit Dacia Lodgy – o masina de familie, cu 5 sau 7 locuri. Acest model va putea fi cumparat de clientii romani incepand cu luna iunie. Ulterior, tot in 2012, va fi lansat si o varianta Dacia furgon. Spre deosebire de celelalte modele Dacia, Lodgy va fi produs in Maroc. Explicatia oferita de Thomas Dubruel pentru aceasta situatie a fost aceea ca uzina de la Mioveni lucreaza deja in trei schimburi, pentru a fabrica modelele mai vechi ale Dacia, iar uzina nu are capacitatea sa creasca volumul productiei.

Mihai Diac

Citeste si:

Programul "Rabla" pentru masini electrice nu are deocamdata succes in Romania

Renault nu va produce, deocamdata, vehicule electrice la uzina de la Mioveni
 

spot_img

Ultimele știri