Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Delfinii asurzesc din cauza sonarelor militare

Delfinii sufera pierderi temporare ale auzului din cauza aparatelor sonar folosite de submarine si de navele militare. Oamenii de stinta avertizeaza ca activitatile militare ar putea fi cauza esuarii delfinilor, informeaza Telegraph.

Semnalele emise de sonar, care se propaga zeci de kilometri in apa, pot dezorienta si speria animalele marine, in special mamiferele, delfinii si balenele, facandu-le sa iasa mult prea rapid la suprafata pentru a respira.

Potrivit unor studii de laborator efectuate recent de oamenii de stiinta de la Institutul de Oceanografie din Woods Hole al Universitatii din Hawaii, puternicele unde sonore emise de aparatele sonar pot provoca pierderi temporare ale auzului delfinilor.

Alan Knight, preseintele British Divers Marine Life Rescue, a spus ca rezultatele ultimelor cercetari se adauga ca dovezi ce sugereaza ca esuarile delfinilor sunt cauzate de aparatele sonar. El este de parere ca acest comportament "sinucigas" al zecilor de delfini care si-au gasit moartea dupa ce au esuat anul trecut pe plajele din Falmouth a fost provocat de activitatile militare din acea zona.

Foto: telegraph.co.uk

spot_img

Ultimele știri