Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Delfinii orbi din raul Ind sunt pe cale sa dispara

O specie de delfini orbi, deja inclusa pe lista animalelor pe care de disparitie de World Conservation Union, ce traieste in raul Ind din Pakistan, este tot mai aproape de extinctie, informeaza agentia Xinhua.

Delfinii "platanista gangetica minor" sunt mamifere de culoare maronie-roz, ce cantaresc pana la 110 kilograme si cresc pana la o dimensiune de 2,5 metri. Ei se disting de restul speciilor prin botul foarte lung ce se lateste spre varf, iar dintii superiori si cei inferiori sunt vizibili chiar si atunci cand gura mamiferului este inchisa.

Delfinilor le lipseste cristalinul si din acest motiv sunt orbi. Ei vaneaza pesti-pisica si creveti folosindu-se de un sonar sofisticat.

In prezent, numarul lor scade intr-un ritm accelerat din cauza competitiei in care se afla cu oamenii pentru sursele de alimentatie. Cresterea alarmanta a cantitatii de ape de canalizare deversate in rau, pesticidele ilegale si reteaua de baraje ce le restrictioneaza miscarea sunt alti factori negativi, alaturi de scaderea debitului raului din cauza lipsei ploilor.

In 2006, sediul din Pakistan al organizatiei World Wide Fund for Nature a estimat ca raul Ind mai este populat cu 1.200 de delfini. Mamiferele au inceput sa dispara dupa ce colonistii britanici au inceput sa construiasca sisteme de irigare si baraje.

Acestea au segmentat habitatul delfinilor, care mai au in prezent la dispozitie doar 900 de kilometri de rau, din 3.500 cat aveau initial. Astfel, delfinii risca sa dispara din cauza inmultirii intre exemplare inrudite, ce scade fertilitatea urmasilor.

Foto: www.wildlifeofpakistan.com

spot_img

Ultimele știri