Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Delta Dunarii – paradisul braconierilor

Delta Dunarii isi schimba, treptat, renumele de paradis al naturii in acela de paradis al braconierilor.

Judetul Tulcea si, in mod special, Delta Dunarii sunt pe primul loc in Romania in ceea ce priveste braconajul piscicol.

Reprezentantii Inspectoratului General al Politiei (IGP) au anuntat astazi ca numarul de braconieri prinsi in flagrant in Delta este de doua ori mai mare in anul 2011 fata de anul trecut.

IGP si Asociatia "Salvati Dunarea si Delta" au organizat astazi in Bucuresti o actiune de mediatizare a pericolului social pe care il prezinta pescuitul ilegal.

968 de braconieri prinsi in flagrant

La nivelul intregii tari, pe primele sapte luni ale anului 2011 au fost surprinse in flagrant 968 de persoane, fata de 477 de persoane in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Politistii au confiscat 15.082 kilograme de peste, fata de 10421 kilograme in primele sapte luni ale anului 2010. Pe numele braconierilor piscicoli, Politia a intocmit 691 de dosare penale, fata de 364 de dosare in primele sapte luni ale anului 2010.

Pe primul loc in lista infractiunilor se afla pescuitul cu plase monofilament, iar pe locul al doilea – detinerea si comercializarea de peste fara acte de provenienta.
Ambele fapte sunt sanctionate cu amenda penala de pana la 10.000 de lei.

Trei ani de inchisoare pentru pescuit electric

Pe locul al treilea ca numar de infractiuni, dar pe primul loc din punctul de vedere al gravitatii, se afla pescuitul cu dispozitive electrice sau detinerea de dispozitive electrice de pescuit. Aceste fapte se sanctioneaza cu inchisoare de la 1 la 3 ani.

Alte situatii incriminate de lege sunt pescuitul in perioada de prohibitie sau capturarea de peste sub dimensiunea minima legala.

Mihai Diac

Citeste si:

Peste 500 de persoane cercetate pentru braconaj

spot_img

Ultimele știri