Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Deseurile te ajuta sa castigi un mediu sanatos

Asociatiile Eco Tic si MaiMultVerde anunta lansarea programului de educatie si informare ecologica Verdis, destinat unor scoli si licee din Bucuresti, Brasov, Cluj, Galati si Iasi. Elevii scolilor care iau parte la program vor fi incurajati sa colecteze cat mai multe deseuri electrice si electronice, precum si cantitati cat mai mari de hartie si plastic in cadrul unei competitii cu mai multe etape si cu premii in valoare totala de 8.000 de euro.

Derulat sub sloganul „Colecteaza si castigi un mediu sanatos”, programul isi propune sa ii convinga pe elevii de gimnaziu si liceu de beneficiile colectarii selective si ale reciclarii deseurilor.

„Ne implicam in sustinerea programelor de educatie si informare ecologica a elevilor fiind pe deplin constienti de rolul tinerilor in schimbarea mentalitatilor romanilor privind protectia mediului si revalorificarea resurselor”, a declarat Valentin Negoita, presedintele ECO TIC.

Prima etapa va consta intr-o competitie locala, la nivelul fiecarui oras ales, intre cele patru scoli. Institutiile care participa la programul Verdis sunt: Scoala nr. 149, Scoala nr. 156, Colegiul National Ion Luca Caragiale si Scoala Speciala nr. 6 Sf. Nicolae din Bucuresti, Scoala Internationala Cluj, Liceul Teoretic Gheorghe Sincai, Scoala Nicolae Titulescu si Scoala Constantin Brancusi din Cluj si din Iasi, Scoala Valea Lupului, Scoala Carmen Sylva, Liceul Mihai Eminescu si Scoala Ion Ghica.

Fiecare scoala va avea de parcurs mai multe etape constand in reciclarea cat mai multor deseuri de echipamente electrice si electronice in containerele oferite de Asociatia Eco Tic, reciclarea unei cantitati cat mai mari de hartie si ambalaje de plastic, cu ajutorul unei firme de reciclare din localitate si o campanie de informare cat mai eficienta pentru populatia din localitate, fiecare scoala utilizand propriile resurse si cat mai multa creativitate.

„Intr-o tona de de minereu gasim 5 grame de aur pur, intr-o tona de deseuri electronice gasim 150 de grame, pentru a caror extragere nu poluam natura. Deseurile au o valoare mai mare decat ne imaginam si sper ca proiectul Verdis sa ii convinga pe tineri ca efortul lor nu este doar simbolic”, a aratat Doru Mitrana, director executiv MaiMultVerde.

La sfarsitul acestei etape, prin centralizarea rezultatelor, se va stabili scoala castigatoare din fiecare oras. Fiecare scoala finalista va primi la sfarsitul acestei etape o sponsorizare de 1.000 euro. Cele cinci scoli finaliste vor intra intr-o noua competitie, de data aceasta inter-judeteana.

Fiecare scoala va avea pentru aceasta etapa de indeplinit doua obiective: crearea unui Caiet Verde al scolii, pe de o parte, si organizarea unei actiuni de ecologizare sau plantare de o zi, pe de alta parte. La final, se va acorda un premiu (o noua sponsorizare de 3000 de euro) scolii castigatoare si se va organiza un eveniment de inchidere a proiectului la Bucuresti, cu elevi din toate cele cinci scoli participante la ultima faza.

Asociatia Eco Tic este organizatia colectiva de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din domeniul IT&C si al electronicelor de consum. Asociatia actioneaza ca o interfata intre consumatori, pe de o parte, si colectori si reciclatori, pe de alta parte.

Asociatia MaiMultVerde, organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, are misiunea de a construi impreuna cu romanii un mediu sanatos pentru noi si copiii nostri. MaiMultVerde isi doreste sa responsabilizeze publicul larg fata de mediu si sa sprijine sectorul verde al societatii civile. Sub Inaltul Patronaj al ASR Principesa Margareta a Romaniei, Asociatia MaiMultVerde isi propune sa miste lucrurile inainte de a fi prea tarziu. De noi depinde cum va arata viitorul si daca va mai avea cine sa-i fie martor!

spot_img

Ultimele știri