Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Dino, un urs cu 25.000 de fani pe Facebook, a fost impuscat

Dino, un urs brun cu 25.000 de fani pe Facebook a fost impuscat de un vanator in Slovenia.

Vanatoarea de ursi este legala in Slovenia, in limita a aproximativ 100 de exemplare care sunt impuscate in fiecare an, pentru a se mentine numarul acestora la nivelul actual. Dar anumiti ursi, ca Dino, care traiesc in unele parti ale Europei ce nu mai sunt populate membrii speciei sale, au castigat o o forma speciala de protectie, in conformitate cu eforturile de a reintoduce ursii salbatici in mediul lor natural.

Iubitorii lui Dino au fost socati sa afle ca acesta nu a fost impuscat din greseala. Potrivit publicatiei italiene Corriere della Sera, uciderea ursului a fost planificata de autoritatile din Slovenia. Acestea au eliberat un permis pentru impuscarea lui Dino, explicand ca animalul se comporta ciudat, fapt ce a starnit suspiciuni ca ar fi fost bolnav de rabie.

Justificarea a pornit de la faptul ca ursul avea miscari necontrolate in special la nivelul capului. Numai dupa ce a fost impuscat adevarul a iesit la iveala: ursul nu suferea de rabie, iar miscarile necontrolate erau cauzate de o rana pe gat, care il deranja.

Intre timp, „peretele” de pe Facebook al lui Dino s-a transformat intr-un memorial in care toti cei care l-au iubit isi exprima regretul.

Protejat de ministrul Agriculturii din Italia

Dino a devenit un motiv de controversa dupa ce, in peregrinarile sale prin paduri, a trecut granita din Slovenia in Italia. Aflat in monitorizarea autoritatilor si identificat cu numele de cod „M-5”, ursul a fost primit cu multa caldura de italieni, care sustin reintroducerea animalelor salbatice in habitatele lor naturale.

Cu toate acestea Dino si-a facut si multi dusmani, dupa ce mai multe animale din gospodarii – pui, vite si chiar un cal – au cazut victime apetitului sau. Aceste incidente au facut ca tot mai multi oameni sa faca presiuni pentru capturarea si eliminarea lui.

Incidentele au ajuns si la urechea ministrului Agriculturii din Italia, Giancarlo Galan, care a spus ca „nimeni sa nu se atinga de un fir de par din blana lui Dino”.

Fanii lui Knut inca mai posteaza mesaje pe Facebook

Dino este al doilea urs celebru care a murit, dupa ce saptamana trecuta atractia Gradinii Zoologice din Berlin, Knut, a fost rapus de un atac de epilepsie.

In urma unor investigatii, specialistii au stabilit ca ursuletul ar fi putut mosteni aceasta boala de la tatal sau, Lars, care suferea de epilepsie.
Knut a murit saptamana trecuta, in fata vizitatorilor ingroziti ai Gradinii Zoologice. De atunci, sute de mesaje au fost postate pe pagina sa de Facebook, unde ursuletul avea peste 23.000 de fani.

Dupa nasterea sa in 2006, Knut a devenit imediat o vedeta internationala, aducand numerosi vizitatori la zoo. Knut a aparut chiar pe coperta revistei Vanity Fair. Doar in 2007, Knut a adus gradinii zoologice peste 5 milioane de euro din vanzarea biletelor, jucariilor, tricourilor si altor obiecte cu brandul Knut.

Cititi si:

Ursuletul Knut a murit din cauza unei crize de epilepsie

Trei posibile explicatii pentru moartea ursuletului Knut VEZI VIDEO

Ultima iarna a lui Knut in Berlin VEZI IMAGINI

spot_img

Ultimele știri