Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Drama cailor de la Letea, difuzata de Deutsche Welle (Video)

Timp de 4 zile, jurnalistii Paul Tutsek si Zsuzsa Hunyadi, insotiti de Kuki Barbuceanu, manager de proiect Vier Pfoten, au filmat sutele de cai salbaticiti din Delta Dunarii pentru un documentar care a fost difuzat pe postul de televiziune Deutsche Welle.

Jurnalisii au vorbit cu localnicii din Delta, care au lasat de izbeliste acesti cai, cu multa vreme in urma, iar acum ii revendica pentru a-i vinde, au vizitat ferma privata de la Urleasca, unde Vier Pfoten are in grija 49 de cai salbaticiti, salvati in urma cu cateva luni de la abatorizare, si au avut o discutie cu guvernatorul Deltei Dunarii, Grigore Baboianu.

„Povestea cailor de la Letea, batuti si infometati, am aflat-o de pe Facebook, in momentul in care iubitorii de animale s-au mobilizat pentru salvarea acestor cai unici in Europa, in timp ce animalele erau transportate intr-un camion spre abator. Istoria cailor din grindul Letea este impresionanta, iar documentarul pe care l-am realizat, postat acum cateva zile si pe YouTube, are peste 6.000 de accesari, ceea ce inseamna ca este urmarit cu interes”, a declarat, pentru „Green Report”, Paul Tutsek.

54 de cai salbaticiti din Grindul Letea, prinsi de asa-zisii proprietari, in luna mai, spre a fi vanduti la abator, au fost tinuti timp de o saptamana intr-un singur tarc, fara a fi hraniti.

Desi fundatia Vier Pfoten a sesizat in mod oficial atat DSVSA Tulcea, IJP Tulcea, Politia de Frontiera Vamala Tulcea cat si Politia C.A. Rosetti, autoritatile au asistat pasive, la vremea aceea, la spectacolul sinistru, in conditiile in care legislatia de protectie a animalelor a fost incalcata in repetate randuri.

Paul Tutsek si și Zsuzsa Hunyadi sunt si autorii reportajului despre Catedrala Mantuirii Neamului, care a putut fi urmarit cu catva timp in urma pe postul german de televiziune.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si: Caii de la Letea asteapta sa li se decida soarta. Flasmob la Bucuresti pentru salvarea lor. (Vezi Video); Cazul Letea: 54 de cai, transportati cu o masina de 38 de locuri; cinci fara acte, 20 fara microcip; Caii din Romania, maltratati in timpul transportului pentru sacrificare
 

spot_img

Ultimele știri