Electromagnetica investeste 8-10 milioane euro in energie „verde“

Compania Electromagnetica intentioneaza sa investeasca 8-10 milioane euro in productie de energie „verde“, bani proveniti atat din surse proprii, cat si din surse europene.

Electromagnetica, prima companie romaneasca din domeniul energetic, detine un portofoliu de 10 microhidrocentrale, situate pe raul Suceava, cu o putere instalata de peste 5 MW.

„Am dori sa ajungem la 15 MW putere instalata, moment in care ne-am putea afisa ca producatori semnificativi de energie in Romania. Am identificat inca 10 situri pe raul Suceava unde intentionam sa construim inca 10 microhidrocentrale“, a declarat directorul general Electromagnetica, Eugen Scheusan.

Potrivit acestuia, 70% din cifra de afaceri a companiei este reprezentata, in prezent, de furnizarea de energie electrica catre companii cu capital privat. Reprezentantul companiei a avertizat ca profitul estimat pentru furnizorii de energie electrica va scadea considerabil in urmatoarea perioada, pe fondul reducerii consumului.

„Deocamdata, populatia primeste energie dramatic subventionata la aproape jumatate din valoarea acesteia. Pretul de achizitie a crescut foarte mult si va creste in continuare, iar consumul scade“, a explicat Scheusan.

Directorul a mentionat ca Electromagnetica este axata, momentan, numai pe producerea de energie hidro si nu are planuri de investitii in alte surse de energie regenerabila, pe termen scurt.

Compania Electromagnetica a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de peste 470 milioane lei si un profit net de peste 260 milioane lei.

Sursa foto: stiride10.ro

Raluca Petrescu
 

spot_img

Ultimele știri