Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Elefantii isi bat puii neascultatori

Elefantii din Kenya au fost surprinsi lovindu-si puii. Cercetatorii au observat cum femelele de elefant isi disciplineaza puii mai putin ascultatori, informeaza Telegraph. Cativa specialisti de la asociatia britanica “Salvati elefantii” au facut acesta descoperire dupa ce au petrecut un an in rezervatia Samburu din Kenia.

Cercetatorii au surprins o mama elefant lovindu-si unul dintre pui in picior pentru ca a inceput sa se comporte necuviincios dupa ce aceasta a mai nascut un pui. La aparitia celui de-al doilea pui, Buster, celalalt pui al femelei de elefant, a devenit foarte gelos pe noul nascut si a inceput sa intervina intre mama lui si acesta. Femela si-a lovit puiul, nu in asa fel incat sa il doara, dar incat sa il disciplineze si sa il faca sa inteleaga ca nu trebuie sa se comporte asa.

Potrivit specialistilor, astfel de comportament dintre mama si pui este foarte rar intalnit la elefanti. Echipa de cercetare a fost condusa de David Daballen si Onesmas Kahindi, doi conservationisti din Kenya.

spot_img

Ultimele știri