Elevii vor promova mersul la scoala pe bicicleta

30 de elevi de liceu, din Romania si Bulgaria, vor face campanie pentru promovarea mersului la scoala pe bicicleta.

Actiunea face parte din proiectul BikeMyWay (to School), desfasurat in Romania de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.

Cei 15 elevi romani vor proveni de la Colegiul National “Ion Neculce”, Liceul Tehnologic “Costin C. Kiritescu” si Colegiul National “George Cosbuc” din Bucuresti.

Irina Dobrita, coordonator comunicare Ecopolis, a explicat pentru Green Report ca “am avut solicitari din partea mai multor licee, dar le-am acceptat pe primele trei care s-au aratat interesate de acest proiect. Elevii participant, cate cinci de la fiecare liceu, vor fi selectati pe baza optiunilor individuale”.

Scopul final: participarea Bucurestiului la "Saptamana Europeana a Mobilitatii"

Proiectul BikeMyWay (to School), care se va derula timp de un an, are ca scop incurajarea mersului pe bicicleta in Bucuresti, inclusiv prin sensibilizarea autoritatilor care sa decida extinderea infrastructurii pentru biciclisti.

Scopul final este acceptarea capitalei Romaniei pe lista oraselor care participa la Saptamana Europeana a Mobilitatii (European Mobility Week).

Urmatoarea editie a "Saptamanii Europene", la care se doreste si participarea Bucurestiului, este programata in toamna anului viitor. Pana in prezent, capitala Romaniei nu a fost inclusa pe lista oraselor participante la "Saptamana Europeana a Mobilitatii", intrucat nu au fost consemnate actiuni concrete pentru promovarea transportului alternativ.

Astazi, la actiunea de lansare a proiectului BikeMyWay (to School), desfasurata la Colegiul National “Ion Neculce”, elevii s-au aratat foarte interesati de subiect si au venit cu intrebari dificile pentru organizatori.

“Dumneavoastra cu ce mergeti pe strada cand ploua si afara sunt 10 grade sau cand ninge? Astazi cu ce ati venit?”, a intrebat un elev.

In replica, George Culda, presedintele Asociatiei “Bate saua”, a explicat ca “nu exista vreme nefavorabila, ci doar imbracaminte nefavorabila, lene sau prea multa comoditate”.

In sprijinul proiectului BikeMyWay (to School) se asteapta si colaborarea administratiilor locale din Primaria Capitalei si primariile de sector.

Foto: getalifegetactive.com

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

Bucuresti, al doilea cel mai poluat oras din UE

Reteaua Nationala de Trasee Cicloturistice Marcate din Romania, in dezbatere interministeriala

spot_img

Ultimele știri