Enel Green Power investeste 250 milioane dolari intr-un parc eolian din SUA

Enel Green Power America de Nord (EGP NA) si Trade Wind Energy au inceput lucrarile de construcție la parcul eolian Rocky Ridge, deținut in proportie de 51% de EGP NA. Parcul este situat in statul Oklahoma. Investiția in proiect se ridica la un total de aproximativ 250 de milioane de dolari americani, a anuntat compania.

Capacitatea instalata a noului parc eolian va fi de aproximativ 150 MW, cu 93 de turbine eoliene a cate 1,6 MW fiecare. Operațional, parcul va genera aproximativ 630 de milioane de kWh anual, alimentand cu energie electrica aproximativ 55.000 de gospodarii din SUA, evitand astfel emisii anuale de peste 470.000 de tone de CO2 in atmosfera.

Suma finanțata in totalitate de Enel Green Power face parte din programul de investiții pentru perioada 2011-2015, comunicat pieței in luna martie a acestui an. Parcul eolian va deveni operațional in vara anului 2012.

Parcul eolian Rocky Ridge se intinde pe o suprafața de 7.2810 de hectare, terenuri inchiriate de la 75 de proprietari.

Rocky Ridge este cel de-al patrulea proiect eolian la care EGP America de Nord si TradeWind Energy colaboreaza prin parteneriatul pe care cele doua companii l-au lansat in anul 2006. Dupa demararea proiectelor Caney River si Rocky Ridge, parteneriatul ajunge la o capacitate de 600 MW in proiecte de energie eoliana – parcurile Smoky Hills 1 si 2 deja operationale (un total de aproape 250 MW), parcul eolian Caney River, aflat in prezent in constructie (200 MW), si parcul eolian Rocky Ridge (150 MW), la care au inceput lucrarile de constructie.

Foto: renewsamericas.com

Cosmin Zaharia

Citeste:

Enel Green Power a depasit 1.700 MW capacitate instalata in parcuri eoliene din Spania

Sursele eoliene reprezinta 45% din capacitatea instalata a Enel Green Power

Investitie de 400 milioane euro a Enel Green Power in Romania

Capacitatea instalata totala a Enel Green Power in Grecia a ajuns la 181 MW

Enel Green Power asistata de Musat si Asociatii la dezvoltarea proiectului eolian Salbatica II

Enel Green Power adauga 40 MW de putere eoliana in Romania 

spot_img

Ultimele știri