Enel Green Power a investit zece milioane euro in proiecte eoliene din Romania

Enel Green Power, subsidiara de energii regenerabile a grupului italian de utilitati Enel, a investit in primul semestru zece milioane de euro pentru dezvoltarea a doua proiecte eoliene in Romania, respectiv Cara Costantin si Dealul Pietros, ambele in nordul Dobrogei, potrivit Mediafax.

In 2009 investitiile grupului in cele doua proiecte s-au ridicat la 42 milioane de euro, potrivit datelor Enel transmise Bursei de la Milano. Enel a anuntat ca vrea sa dezvolte in Romania turbine eoliene cu o putere instalata de 350 MW, echivalentul a jumatate din puterea unui reactor nuclear de la centrala de la Cernavoda.

In luna septembrie, Enel Green Power, subsidiara de energii regenerabile din grupul italian, a anuntat ca va investi 5,2 miliarde de euro pana in 2014 in mai multe state, inclusiv Romania, pentru dezvoltarea de energie eoliana si extindere.

Grupul Enel a investit 328 milioane euro in Romania, intre 2005 si 2009, in special pentru imbunatatirea si modernizarea retelelor de distributie. Enel este prezent pe piata energetica romaneasca din 2005. Grupul italian are in Romania circa 2,5 milioane clienti si opereaza, cu aproximativ 5.000 angajati, o retea electrica de 93.000 kilometri.

spot_img

Ultimele știri