Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Englezii au creat rochii de mireasa dizolvabile in apa

Miresele din Marea Britanie au acum la dispozitie un nou obiect pentru o nunta mai prietenoasa cu mediul – rochia de mireasa care se dizolva in apa, informeaza GreenBiz.

Rochia a fost creata de studenti la design si inginerie de la Universitatea Sheffield Hallam. Ei au realizat cinci rochii care se dizolva in apa pentru a sublinia dimensiunea deseurilor textile din Marea Britanie, unde 1,5 milioane de tone de haine ajung la groapa de gunoi in fiecare an.

“Proiectul este o colaborare intre arta si tehnologie, care exploreaza posibilitatile folosirii materialelor alternative pentru imbracaminte. Rochia de mireasa este poate una dintre cele mai simbolice obiecte vestimentare din istorie si reprezinta o provocare, deoarece ajunge rapid la gunoi”, a declarat Jane Blohm, profesoara la Sheffield Hallam.

Unele companii au facut deja incercari de a recicla materialele textile, transformand bumbacul vechi in sosete noi sau sticlele de plastic in material fleece. Cu toate acestea, industria textila de retail a crescut foarte mult in ultimii ani, odata cu expansiunea magazinelor low cost, cum ar fi H&M, care a tras preturile de pe piata in jos cu 25%. Rezultatul este o crestere imensa a volumului de haine care ajung la groapa de gunoi si foarte multe resurse consumate.

“Pentru a reduce impactul modei asupra mediului, industria trebuie sa inceapa sa schimbe atitudinile si practicile conventionale. Expozitia arata ce poate fi posibil atunci cand designul si inovatia stiintifica isi unesc fortele”, a declarat Blohm.

 

spot_img

Ultimele știri