Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

EUROBAROMETRU: Situatia mediului, o "mare problema" doar pentru 3% dintre romani

Doar 3% dintre romani considera ca situatia mediului inconjurator este una din marile probleme la ora actuala pentru UE si Romania, potrivit ultimului sondaj Eurobarometru dat publicitatii astazi, de Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti. In context, o medie de 5% dintre cetatenii europeni au indicat mediul ca fiind o mare problema.

Romanii cred ca cele mai mari probleme cu care se confrunta in prezent UE si Romania sunt cresterea preturilor (50%), situatia economica (39%), sistemul sanitar (22%) si pensiile (16%).

Pe de alta parte, 12% dintre ei considera ca investitiile in serviciile si produsele prietenoase cu mediul pot creste performanta economiei europene.

Cei mai multi dintre romanii intervievati (47%) cred ca totusi cea mai potrivita initiativa pentru cresterea performantei economiei europene este imbunatatirea sistemului de educatie si pregatire profesionala, in timp ce 16% dintre ei indica folosirea eficienta a energiei. Alti 24% dintre romani considera ca aceasta crestere se poate baza pe investitiile in transport (autostrazi, cai ferate etc.), in timp ce la nivel european, doar 10% dintre intervievati impartasesc aceasta opinie.

 

spot_img

Ultimele știri