Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Euroregiunea Dunarea de Jos, 10 ani de cooperare transfrontaliera

Conferinta Internationala "Euroregiunea Dunarea de Jos – 10 ani de cooperare transfrontaliera" a inceput marti la Galati, eveniment care va incheia sirul manifestarilor dedicate aniversarii a zece ani de la semnarea, la 14 august 1998, a Acordului prin care a luat fiinta Euroregiunea Dunarea de Jos, informeaza Agerpres.

La conferinta participa reprezentantii judetelor Galati, Braila si Tulcea, raioanelor Cahul si Cantemir din Republica Moldova si regiunii Odesa din Ucraina, care constituie Euroregiunea Dunarea de Jos. Delegatiile sunt conduse de Eugen Chebac, presedintele Consiliului Judetului (CJ) Galati, Victor Tarhon, presedintele CJ Tulcea, Giana-Maria Patrascu, vicepresedinte CJ Braila, Gheorghe Vasilachi, presedintele Consiliului Raional Cahul, Andrei Malasevsky, presedintele Consiliului Raional Cantemir, si Mykola Skoryk, presedintele Consiliului Regional Odesa.

In cadrul conferintei sunt dezbatute teme de mare interes cu privire la cooperarea transfrontaliera si rolul euroregiunilor in dezvoltarea regionala, printre care ,,Cooperarea transfrontaliera – mijloc de intarire a parteneriatelor intre regiuni. De la teorie la buna practica", ,,Rolul euroregiunilor in dezvoltarea regionala. Proiecte si surse de finantare", "Strategia de dezvoltare economica si sociala a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru", "Dunarea – perspective dupa 2013", "Protectia mediului si sprijinirea infrastructurii de afaceri – tema dominanta a cooperarii transfrontaliere". Conferinta include ceremonia de acordare a personalitatii juridice euroregiunii prin semnarea documentelor constitutive ale Asociatiei de Cooperare Transfrontaliera "Euroregiunea Dunarea de Jos" si ceremonia de semnare a Statutului si Actului Constitutiv al Asociatiei de Cooperare Transfrontaliera "Euroregiunea Dunarea de Jos".

Conferinta va fi urmata de un spectacol folcloric international, la Teatrul Muzical "Nae Leonard", cu participarea ansamblurilor folclorice "Izvorasul" din Cahul, "Bessarabskii suvenir" si "Veselka", ambele din Odesa si ,,Doina Covurluiului" din Galati. Aceasta suita de manifestari este organizata in cadrul proiectului "Cooperare Transfrontaliera si Buna Vecinatate la Dunarea de Jos", finantat prin Programul de Vecinatate Romania – Republica Moldova 2004-2006, PHARE CBC 2006, proiect derulat de CJ Galati in parteneriat cu Consiliul Raional Cahul.

spot_img

Ultimele știri