Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Exclusiv GR: Noua Ambasada SUA, o constructie bazata pe achizitii verzi

Din septembrie anul trecut, Ambasada SUA isi desfasoara activitatea intr-un nou sediu, situat in apropierea padurii Tunari. Potrivit Biroului de Presa al Ambasadei SUA, proiectul sediului a fost gandit astfel incat sa permita reducerea consumului de energie prin utilizarea senzorilor de miscare, a tehnologiilor de ajustare a iluminatului artificial in functie de intensitatea luminii naturale si folosirea convertizoarelor de frecventa. Totodata, consumul de apa al cladirii va fi redus prin folosirea de instalatii cu debit scazut si de limitatoare de debit.

Prin intermediul acestor constructii, Statele Unite ale Americii vor sa demonstreze ca se pot construi eficient cladiri urmand principiile stabilite de diverse initiative ecologice.

„Departamentul de Stat al SUA isi propune sa respecte recentele cerinte federale care impun obiective stricte din punct de vedere ecologic. De aceea Departamentul pentru constructii in strainatate (OBO) din cadrul Biroului de Proiectare si Constructii urmeaza propriul ghid ecologic in construirea de ambasade si consulate. Conform ghidului, antreprenorii trebuie sa respecte cerinte stricte in proiectarea noilor sedii de ambasade. In prezent, OBO solicita antreprenorilor sa atinga standarde inalte de performanta energetica”, a declarat, pentru Green Report, Jorge Vazquez, Director de Proiect OBO.

Referitor la criteriile pentru alegerea materialelor si a tehnologiilor folosite la constructia cladirii, principalele preocupari au fost legate de asigurarea eficientei energetice si a calitatii pe termen lung. De asemenea, s-a preferat utilizarea de materiale produse in regiune.

Citeste mai mult despre Noua Ambasada SUA, o constructie bazata pe achizitii verzi in noul numar al revistei Green Report.

Cosmin Zaharia

Citeste:

Exclusiv GR: Green Business Index pune in valoare achizitiile

Exclusiv GR: Sonae Sierra, lider mondial in solutii „verzi” pentru mall-uri

Exclusiv GR: Eticheta verde a adus 2.000 de euro la buget

Exclusiv GR: Achizitiile verzi, o problema de optiune

Exclusiv GR: Achizitiile verzi schimba fata oraselor

Exclusiv GR – Cristina Traila: „O lege dedicata achizitiilor verzi ar fi oportuna”

Exclusiv GR: Finantarea responsabila vine in sprijinul achizitiilor verzi

Exclusiv GR: Compania ta cumpara verde?

Exclusiv GR: Administratiile publice pot contribui substantial la dezvoltarea pietei produselor ecologice

Exclusiv GR: Achizitiile verzi, un beneficiu pe care trebuie sa ti-l permiti

Exclusiv GR: Achizitiile verzi deschid usa viitorului

spot_img

Ultimele știri