Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Expeditie istorica: O britanica va incerca sa traverseze singura Antarctica

O aventuriera de 33 de ani din Marea Britanie se pregateste de o incercare istorica: traversarea Antarcticii de una singura. De duminica ea asteapta in tabara Union Glacier imbunatatirea vremii, pentru a putea porni in lunga calatorie, pe care o va efectua pe schiuri.

Felicity Ashton sustine ca a facut mai mult decat exercitii fizice pentru a se pregati de aceasta expeditie. ”Am vorbit cu tot felul de psihologi sportivi despre aspectul mental al expeditiei pentru ca aici este vorba in cea mai mare pare despre starea mentala decat despre forma fizica”, a declarat Aston pentru Associated Press, citata de Ajc.com.

Scopul tinerei este de a deveni prima femeie care traverseaza singura Antarctica folosindu-se doar de puterea muschilor ei. Daca reuseste sa duca la bun sfarsit expeditia, pana la finalul lui ianuarie, asa cum a planuit, ea va stabili si un record privind cea mai lunga expeditie solo polara a unei femei – de aproximativ 70 de zile.

“Din pacate, vremea nu a fost buna cu noi pana acum. Cerul este albastru, este destul de cald pentru Antarctica, insa, din nefericire, vremea de cealalta parte a continentului nu este atat de buna pentru zbor. Asa ca stam aici si asteptam sa se imbunatateasca vremea”, a declarat Aston.

Aston a mai fost in Antarctica dar acum este foarte incantata de faptul ca va traversa singura Muntii  Transantarctici catre vastul platoul central al continentului.

Foto: ajc.com

Florin Tulbure

spot_img

Ultimele știri